FETA Szakmai Nap 2011

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület a Tempus Közalapítvánnyal közösen 2011. szeptember 1-én "Hazai és külföldi tanulmányok integrációja: a hallgatói tanácsadás szerepe az európai integráció segítésében" címmel Szakmai Napot szervez. Részletes program és az előadások absztraktjai a mellékletben.

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület munkatársai az elmúlt három évben kutatási, tanácsadási és tutori tapasztalatai alapján keresték a külföldi ösztöndíjra induló és az arról visszatérő diákok beilleszkedési problémáit segítő ill. a diákokat az ösztöndíj időszakra felkészítő lehetséges megoldásokat.

A tervezett Szakmai Napon a Hallgatói Szolgáltatások rendszerét az ERASMUS diákok szükségletei felől vesszük számba. A szakmai nap programja a plenáris előadások és műhelybeszélgetések adta keret biztosítja a kooperatív tanulást. A Szakmai nap résztvevői együtt keresik a jó gyakorlatok kidolgozását. Célunk, hogy a résztvevők megerősödjenek a szakmai identitásukban, és vállalt feladataik ellátását megkönnyítse a kompetencia területek egyeztetett kijelölése és a rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb használata, konkrétan tudjanak rövid tevékenységi vázlatot, ütemezést készíteni, hogy valóban középtávon legyen hatása, folytatása a szakmai napnak.

A Szakmai Nap célja, hogy a felsőoktatási tanácsadás szellemében és rendszerében a hallgatói szolgáltatások szereplőinek részvételével hozzájáruljon az ERASMUS ösztöndíj lehetőség maximális és hatékony kihasználásához és kamatoztatásához. 

Időpont: 2011. szeptember 1. 9 óra
Helyszín: ELTE PPK, Izabella utca 46., 2. emelet 216

A részvétel ingyenes!

 

Melléklet:Méret
feta_szakmai_nap_vegleges_program.pdf510.06 KB