A tanácsadásról

Karriertanácsadás - Problémák az egyetemen
Ha gyakorlati problémáid merültek fel az egyetem vagy főiskolán (pl. lekésted az indexleadási határidőt, már nem ismételhetsz vizsgát, vagy nem találod az egyetemi menzát) - vagy ha konkrét álláslehetőségre, karriertanácsadásra van szükséged, ide írhatsz levelet.

Pszichológiai Tanácsadás
Mi a pszichológiai tanácsadás?
A pszichológiai tanácsadás egy különleges emberi kapcsolati és kommunikációs forma, amelyben lehetőséged van arra, hogy az életedben gondot okozó, zavaró dolgokat, problémákat új megközelítésben foghasd fel - és ezáltan hatékonyabban birkózz meg velük. A konzultáns (azaz a tanácsadó) és a kliens (azaz aki “tanácsot kér” tőle) között bizalmas légkör alakul ki, amely lehetővé teszi a kommunikációt, a feltárást, a változást és a fejlődést.  “A konzultációban a kliensnek megvan az az előnye, hogy azonnali visszajelzést kap a konzultánstól viselkedését, érzéseit és terveit tekintve (Gladding, 1998).“ Maga a konzultáns és a kliens között létrejövő kapcsolat nagyon sokféle lehet.

Online tanácsadás
Amennyiben egy személyes problémádról szeretnél emailen vagy cseten keresztül beszélgetni egy pszichológus szakemberrel, ezt itt most megteheted. Ha egy adott szakemberhez személyesen szeretnél írni, ezt jelezd a levél “tárgy” sorában vagy magában a levélben. A FETA szakembereinek névsorát elérheted tagjaink, a Diáktanácsadók listájában.
Lehetőség van online (realtime) tanácsadásra is - ezt most egyelőre a pszichológussal való előzetes időpont egyeztetés után teheted meg a csetszobában, illetve az ELTE Kortárs Segítők ügyeleti ideje alatt.

A fórum
Ha valamivel, valakivel a felsőoktatással kapcsolatban problémád van, ezt itt megírhatod, megoszthatod a világgal, a világháló által biztosított anonimitás minden előnyével. Nincs hatáskörünk konkrét lépéseket tenni az ügyben, de igyekszünk levonni a tanulságokat és ha igényled  szakértőink válaszolnak is a panaszaidra.
(A fórum használata regisztrációhoz kötött és a moderáció jogát fenntartjuk.)